woensdag 4 augustus 2010

Vlieguren persbericht

 Na drie jaar is het dan eindelijk zo ver: Op 24 september 2010 komt het debuut album 'Vlieguren' van producer Arvid uit (o.a. bekend van productiecollectief 10Kilobeats).

Het meertalige album dat volledig geproduceerd is door Arvid, kent vocale bijdragen van: Kraantje Pappie, Reef, Roelie Vuitton (Blocnotes), Appa, Foreign Beggars, K1 Kerbusch (FATA), Regga, Maikal X, Ldz (Londonzoo), Little Dee (Roll Deep), Sonny Jim, Mondlane en ReaZun (Kyteman Orchestra). De talen Frans, Engels, Nederlands en Portugees komen allemaal voorbij op Vlieguren.

De titel van het debuut van Arvid slaat op de tijd die je nodig hebt om een professional te worden en de tijd die voorbij vliegt bij het maken van muziek: "De zoektocht naar interessante samenwerkingen en muzikale interactie is een fantastisch tijdsverdrijf. Ik ben geen makkelijke producer... in die zin dat ik geen beatcreator ben. Een beat maken en vocalen toevoegen is niet genoeg. Ik maak schetsjes en begeleid de opnames zodat ik achteraf verder kan met de muziek. Die interactie heb ik nodig om een interessant product te maken. Er wordt vaak gezegd dat artiesten op mijn producties net iets anders doen dan dat ze normaal gesproken doen."

Met zijn unieke stijl van produceren, varierend van synthesizer beats tot epische orchestrale composities, brengt Arvid vernieuwing in de wereld van producerend Nederland en dwingt hij de meewerkende artiesten om een andere route te bewandelen dan ze normaal gesproken zouden doen. Het album staat bol van de spanning en variatie en blinkt uit in haar cohesie.

Vlieguren wordt in de Benelux gedistribueerd door T2 entertainment. Bekend van onder andere Van Velzen en Ellen ten Damme. Daarnaast zal het album gedistribueerd worden in Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken door Tee Productions (Tommy Tee) en in Engeland door Dented Records (Foreign Beggars). Een album met internationale allure dus...

www.twitter.com/arvidmusic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten